< scroll

Over mij

Ha! Ik ben dus Jil, kort voor Jildou. Een niet-zo-nuchtere-Fries met een enorme passie voor design en creatie. Mijn belangstelling voor kleur en vorm heeft me altijd bezig gehouden, ik knutsel en creëer al zo lang ik me kan herinneren. De opleiding Interieur design aan de Jan des Bouvrie Academie leerde mij dat ik concepten het liefst grafisch uitwerk. De ontdekking dat ‘plat’ werken mij beter lag (lees: dat ik geen ruimtelijk inzicht had) zorgde ervoor dat ik na 3 jaar overstapte naar de Academie Minerva in Groningen. Hier heb ik mijn Bachelor of Arts behaald. Een opleiding die me conceptueel uitdaagde en me de basis van het grafisch ontwerpen bijbracht. Inmiddels woon ik al zo’n 10 jaar in Groningen en begin ik mij stiekem een echte stadjer te voelen.

Je las misschien al ergens dat ik erg intuïtief ben ingesteld en veel keuzes maak vanuit gevoel. Zweverig? Misschien, maar vaak wordt er onbewust veel meer gecommuniceerd dan in woord gezegd wordt. Iets wat naar mijn mening niet onopgemerkt voorbij mag gaan! Deze bult aan informatie vertaal ik vervolgens naar woord en beeld(merk). En daar word ik dus echt heel blij van.

Ik beschouw het namelijk als een kunst om iets abstracts als een merk of entiteit een gezicht te geven. Iets waar je als persoon of bedrijf trots op bent en wat je graag aan de wereld laat zien. Zeker in een wereld waarin je je constant van je beste kant moet laten zien, kan een sterk merk je echt een kickstart geven.

Jil Potma identity designer

Wanneer ik voor je aan de slag ga kun je er vanuit gaan dat je mijn volle aandacht hebt. Ik ga door tot ik er zeker van ben dat ik op het juiste spoor zit. Hierbij is geen enkel proces hetzelfde en de uitkomst zéker niet.

Wil je meer informatie of de mogelijkheden bespreken?

Laten we (virtueel) kennismaken of een kop koffie drinken!
kennismaken

Meer weten over mijn werkwijze?

naar werkwijze
© Jil Potma 2023
jill
Ontwikkeld door Publiek
contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact contact