Jil Potma

Hi! ik ben Jil Potma, grafisch vormgever en merkstrateeg. Ik ben gespecialiseerd in het creëren van onderscheidende visuele identiteiten voor merken en bedrijven.

Intuïtief ontwerper

Al zolang als ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd door kleur en vorm. Als kind was ik altijd aan het knutselen en creëren, mijn handen zaten dan ook altijd onder de verf of viltstift. De keuze om iets met vormgeving te gaan doen kwam dus niet zomaar uit de lucht vallen.

In de loop der jaren heb ik geleerd om steeds meer naar mijn intuïtie te luisteren. Zo kan ik beter luisteren naar mijn eigen gevoel, de wensen van de klant, maar ook de dingen die níet gezegd worden. Door goed te luisteren probeer ik verborgen nuances te ontrafelen. Om zo tot een concept te komen dat de essentie van het merk perfect weerspiegelt.

Ik beschouw het als een kunst om iets te ontwerpen wat onderscheidend is en wat mensen met trots kunnen uitdragen. Door mijn zoektocht naar verdieping en betekenis in alles wat ik doe, ben ik nooit snel tevreden. Ik blijf doorgaan totdat ik het gevoel heb dat het klopt. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat je mijn volle aandacht krijgt. Ik werk net zo lang door tot ik zeker weet dat ik op het juiste spoor zit, daarin is geen enkel proces hetzelfde en de uitkomst zéker niet.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer informatie? Laten we dan eens kennismaken en bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Door goed te luisteren probeer ik verborgen nuances te ontrafelen.

Achtergrond

Tijdens mijn studie Interieur design aan de Jan des Bouvrie Academie ontdekte ik dat ik concepten het liefst grafisch uitwerk. Na drie jaar maakte ik de overstap naar de Academie Minerva in Groningen, waar ik mijn Bachelor of Arts in 2018 behaalde. Deze opleiding daagde me conceptueel uit en bracht me de basis van het grafisch ontwerpen bij. In deze periode schreef ik mij ook in bij de Kamer van Koophandel, om naast de studie wat bij te verdienen. Na enkele jaren in dienst te zijn geweest bij verschillende reclamebureaus, besloot ik dat het tijd was om volledig voor mezelf te beginnen.